Verkoop onder voorwaarden

Bij verkoop onder voorwaarden wordt de koper in staat gesteld om de woning te kopen, waarbij een korting worden verstrekt. Deze korting stelt de koper toch in staat om een woning te kopen. De koper is verplicht om het bedrag van deze korting bij verkoop met de verkoper af te rekenen. Verder vindt een deling van de (positieve / negatieve) waardeontwikkeling van de woning tussen de verkoper en koper plaats.

Afhankelijk van de gekozen vorm heeft de verkoper een verplichting om de woning van de koper terug te kopen. In de productvorm van Koopgarant is sprake van een terugkoopplicht.

Bij andere productvormen is geen sprake van een terugkoopplicht, maar vindt later alleen een financiële afrekening plaats tussen verkoper en koper. De koopvariant Koopstart is daar een veel toegepast voorbeeld van.

Deze koopvarianten stellen niet alleen bepaalde kopers(groepen) in staat om een woning te kopen, maar zijn ook aantrekkelijke verkoopvarianten voor woningcorporaties, gemeenten, ontwikkelaars en beleggers. De koopvarianten stellen deze verkopers in staat om hun financiële en huisvestingsdoelen vorm te geven. Afhankelijk van de beleidsdoelstelling zal een keuze moeten worden gemaakt tussen deze koopvarianten.

Ons kantoor heeft een ruimte ervaring en een grote betrokkenheid in de ontwikkeling en de totstandkoming van deze koopvarianten en de toepassing -ook op projectmatig niveau- daarvan.

Onze specialisten

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2 + 0 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.