Huis kopen/verkopen

Het kopen van een huis is een van de meest ingrijpende beslissingen in uw leven. U moet veel zaken regelen, samen met de makelaar, de bank en de notaris. Er komt veel bij kijken voordat de overdracht van uw woning kan plaatsvinden. Pas als de leveringsakte is getekend, is alles echt rond.

In de leveringsakte staan de afspraken uit de overeenkomst die partijen hebben gesloten. Daarnaast zoeken wij uit of wat er aan u verkocht is ook daadwerkelijk aan u kan worden overgedragen. Het kan zijn dat er verplichtingen rusten op het gekochte, bijvoorbeeld een recht van overpad of beslag van schuldeisers aan de kant van de verkoper.

Wij zorgen ervoor dat het hele proces achter de schermen zo soepel mogelijk verloopt. Als u geld leent voor de aankoop van de woning (hypotheek) zorgt de notaris ervoor dat dit geld op de juiste dag bij de notaris is en dat het geld aan de verkoper wordt overgemaakt, nadat de overdracht heeft plaatsgevonden. Daarnaast zorgt de notaris voor de betaling van de overdrachtsbelasting.

Koopovereenkomst

Wij kunnen u ook helpen met het opstellen van een koopovereenkomst, wanneer u dit niet door een makelaar of andere adviseur laat doen.

Tip: Woont u samen of gaat u samenwonen en koopt u een huis? Dan is het heel belangrijk dat u een samenlevingscontract opstelt.

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
4 + 12 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.