Aangifte erfbelasting

Een erfgenaam of executeur is meestal verplicht om aangifte erfbelasting te doen binnen 8 maanden na een overlijden. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de aangifte of besteedt u het liever uit? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Het is vaak een hele klus om de aangifte erfbelasting in te vullen. U kunt zelf aangifte doen via een formulier op de website van de belastingdienst. Niet alle vragen zijn misschien meteen te begrijpen. Ook zijn er aftrekposten die soms over het hoofd worden gezien. De notaris is deskundig op het gebied van erfbelasting en helpt u graag!

Waar kan de notaris u bij helpen?

U kunt de aangifte erfbelasting aan ons uitbesteden. Of we vullen samen de aangifte erfbelasting in. Zo weet u zeker dat de aangifte goed wordt ingediend bij de belastingdienst.

Ook kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden die het testament u biedt. Zo kunnen wij u adviseren over een rente-overeenkomst met de kinderen. Of over een ‘opvullegaat’ of een ‘afvullegaat’.

Meer lezen over de aangifte erfbelasting?

Moet u een aangifte erfbelasting indienen? Wij denken graag met u mee. Maak een afspraak met een van onze specialisten.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
10 + 10 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.