Schenken

Schenken is een mooie manier om iets bij leven door te geven. Maar zorg er wel voor dat het goed gebeurt. Waar moet u op letten bij een schenking?

Bij een schenking komen veel vragen op. Is de schenking ook voor de partner? Hoeveel kunt u belastingvrij schenken? Welke voorwaarden mag u opnemen bij een schenking en welke juist niet? En wat betekent de schenking voor uw eigen testament? Wij helpen u daarbij. En dat geeft rust.

Waarom schenken via de notaris?

Als u daadwerkelijk geld schenkt, is het inschakelen van een notaris niet verplicht. Maar wel verstandig. De notaris denkt met u mee, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Ook kunt u schenken als onderdeel van een groter plan. U kunt dan uw vermogen zo voordelig mogelijk aan de volgende generatie doorgeven. Wij noemen dit estate-planning. De notaris heeft daarbij ook oog voor andere zaken. Zoals uw testament of een levenstestament.

Als u wilt schenken op papier, dan moet dat via de notaris. U schenkt dan een bedrag, maar u hoeft dit pas bij uw overlijden te betalen.

Meer lezen over schenken op papier?

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Toegevoegd Notaris, Mediator
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
9 + 7 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.