Samengesteld gezin

Er zijn bijna 200.000 samengestelde gezinnen in Nederland. Juist bij een samengesteld gezin is het zinvol om heldere afspraken te maken. Want een samengesteld gezin heeft vaak te maken met verschillende belangen. De notaris heeft daar oog voor en helpt u met een regeling die bij u past.

De wet biedt een basisregeling voor trouwen, een geregistreerd partnerschap en bij overlijden. Daarbij is geen rekening gehouden met een samengesteld gezin. De basisregeling van de wet heeft dan vaak een ongewenste uitwerking. Zo kan uw nalatenschap oneerlijk verdeeld worden over beide families. Of terecht komen bij een ex-partner.

Wat moet u regelen?

Woont u ongehuwd samen? Dan is het verstandig om een samenlevingsovereenkomst en testamenten op te stellen.

Bent u getrouwd of bent u een geregistreerd partnerschap aangegaan? Dan is het verstandig om testamenten op te stellen en na te denken over huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

  • U maakt heldere afspraken over bezit en schulden
  • U kunt uw partner bij overlijden beschermen tegen kindsdelen
  • U maakt zoveel mogelijk een eerlijke verdeling van uw nalatenschap
  • U regelt zelf hoeveel rechten een eventuele ex-partner heeft op uw nalatenschap

Tip: iets regelen is noodzakelijk. En bijna altijd maatwerk. Denk daarom van tevoren goed na over wat u wilt en laat u goed informeren.

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Toegevoegd Notaris, Mediator
Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
13 + 4 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.