Veilingen

Bij een veiling wordt onroerend goed openbaar verkocht. De plaats, tijd en voorwaarden die bij de koop gelden zijn vooraf bepaald. Bij de veiling komt de prijs van het onroerend goed tot stand. De organisatie van de veiling is in handen van een notaris.

Er zijn twee soorten veilingen. Een executieveiling vindt plaats op verzoek van een schuldeiser die geld te vorderen heeft van een schuldenaar. In veel gevallen is dit een schuldeiser met een hypotheekrecht op het onroerend goed, maar het kan ook een beslaglegger zijn, wiens beslag executoriaal geworden is. 
Bij een vrijwillige veiling wordt onroerend goed geveild omdat verwacht wordt dat hiermee een hogere opbrengst behaald kan worden of omdat verwacht wordt dat een reguliere verkoop niet snel genoeg een koper oplevert.

Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van een veiling. Wij zorgen hierbij onder meer voor:

  • Het plaatsen van een veilingadvertentie
  • Het vaststellen en publiceren van de veilingvoorwaarden
  • Een ordelijk verloop van de veiling
  • Het naleven van de veilingvoorwaarden

De betaling van de koopsom en de veilingkosten gebeurt via de derdengeldenrekening van de notaris.

Onze specialisten

Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 16 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.