Zorgbijdrage

U kunt in een verzorgingshuis terecht komen. Tegenwoordig moet u dan een eigen bijdrage betalen voor de zorg. Veel mensen vrezen dat zij dan hun spaargeld, hun huis of zelfs de erfdelen van de kinderen moeten ‘opeten’. Wat kunt u doen?

Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en van uw bezit. Alleen het bezit waar u inkomstenbelasting over betaalt telt mee voor de berekening. Dat geldt in principe ook voor een woning die leegstaat op 1 januari.

Wat kunt u doen?

Allereerst is het belangrijk om goede informatie in te winnen. Wanneer krijgt u te maken met een hoge eigen bijdrage? En moet u dan uw spaargeld ‘opeten’? Wilt u precies weten hoe het zit? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden. De notaris kan u verder helpen met:

Meer lezen over de zorgbijdrage?

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Maak een afspraak met een van onze specialisten.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
3 + 13 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.