Legalisatie

Legaliseren handtekening

Door notarissen en instanties wordt u vaak gevraagd om uw handtekening onder een stuk te laten legaliseren. Hiermee weten we namelijk zeker dat u degene bent die het stuk heeft getekend. Hoe gaat het legaliseren in z'n werk?

Legalisatie betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zélf de volmacht/verklaring ondertekent. Op deze wijze kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening en wordt de kans op misbruik sterk beperkt.

Handtekening legaliseren, waarom en waar?

Het is belangrijk dat met zekerheid vaststaat dat u zélf de volmacht/ver­kla­ring hebt ondertekend en niet iemand anders. Daarom wordt de handtekening op de volmacht/verklaring gelegaliseerd. Legalisatie betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zélf de volmacht/verklaring ondertekent. Op deze wijze kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening en wordt de kans op misbruik sterk beperkt.

Iedere notaris in Nederland is bevoegd uw handtekening te legaliseren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 1 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.