Identificatie / Wwft

Op 1 augustus 2008 is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) in werking getreden. Behoudens op de werkzaamheden die de notaris uitvoert op het gebied van familie- en erfrecht,  is de WWFT van toepassing op het gehele werkterrein van de notaris. Ook als een voorgenomen transactie (nog) niet wordt uitgevoerd.

De wet vraagt van de notaris een identificatieplicht, het uitvoeren van een onderzoek naar de achtergronden van een cliënt en legt hem in bepaalde gevallen een meldingsplicht aan de Financial Intelligence Unit (FIU) op, waarover de notaris de cliënt niet mag informeren.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar www.notaris.nl. Klik op de link voor de brochure 'Cliëntenonderzoek en meldingsplicht in het notariaat'.

Nee, ik wil niet meer
Ja, ik wil
Twitter
Op vrijdag 8 juni 2018 hebben wij ons jaarlijkse personeelsuitje. Ons kantoor is vanaf 16.00 uur gesloten. Maandag… https://t.co/pfOMxNyfK3
In verband met Hemelvaartsdag is ons kantoor gesloten op 10& 11 mei 2018. Wij zijn vanaf maandag 14 mei 2018 weer b… https://t.co/01Wgk5kvLG
Nieuwsbrief