Alimentatie

Als u gaat scheiden, kan het zijn dat er partneralimentatie betaald moet worden. Wij kunnen dat voor u berekenen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van kinderalimentatie. Ook hierin kunnen wij u adviseren.

Wat is partneralimentatie?

Heeft u of uw partner na een scheiding niet genoeg inkomen om van te leven? Dan moet de andere partner een bijdrage in de kosten betalen. Dit heet partneralimentatie. De hoogte van de partneralimentatie hangt af van uw eigen inkomen en het inkomen van uw partner. Onze mediator kan een berekening voor u maken. U spreekt zelf de hoogte van de partneralimentatie af.

Wat is kinderalimentatie?

Gaat u uit elkaar en heeft u kinderen? Dan kunt u te maken krijgen met kinderalimentatie. Dit is een bijdrage in de kosten voor de zorg en opvoeding van de kinderen. Als ouders kunt u samen de hoogte van de kinderalimentatie afspreken. De afspraken over kinderalimentatie legt u vast in een ouderschapsplan.

Heeft u vragen over alimentatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen u graag.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris, Mediator
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 13 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.