Hypotheek

De meeste mensen lenen geld bij de bank om een huis te kopen. De bank wil hierbij zekerheid dat u voldoet aan uw verplichtingen. In de hypotheekakte wordt aan de bank zekerheid verleend op uw woning.

U geeft dus een hypotheek en daarvoor krijgt u een lening terug. Als u niet meer aan uw verplichtingen voldoet, kan de bank het huis verkopen en met de opbrengst de (hypotheek)schuld aflossen.

Ook wanneer u geld van bijvoorbeeld uw ouders leent is het vestigen van een hypotheek verstandig. Hiermee krijgen uw ouders extra zekerheid. Als er dan bijvoorbeeld beslag op de woning wordt gelegd, lopen uw ouders minder risico dat de lening niet terugbetaald wordt doordat de beslaglegger voorgaat.

Wilt u van bank wisselen?

Uw rentevaste periode loopt af en uw bank stuurt u een voorstel voor een nieuw rentetarief. Dit kan een moment zijn om van bank te wisselen. Bij deze oversluiting dient u een nieuwe hypotheekakte te laten opstellen.

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
3 + 1 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.