Gedwongen verkoop huis

Heeft u iemand geld geleend en is daarbij een hypotheekrecht gevestigd op een registergoed van de geldlener? Dan heeft u extra zekerheid in het geval de geldlener de lening niet aflost of failliet wordt verklaard.

Het hypotheekrecht is een recht dat via een hypotheekakte gevestigd wordt op een registergoed (bijvoorbeeld een woning). Het hypotheekrecht is een sterk recht dat u als schuldeiser heeft. U mag uw vordering op de geldlener met voorrang op het registergoed verhalen.

Openbare verkoop

Als de geldlener zijn verplichtingen niet nakomt heeft u via het gevestigde hypotheekrecht de mogelijkheid om het registergoed in het openbaar te verkopen op een executieveiling. Dit wordt het recht van parate executie genoemd.

Wij kunnen u helpen indien u als schuldeiser gebruik wilt maken van uw recht van parate executie en een registergoed dus in het openbaar wilt laten veilen.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Onze specialisten

Notarisklerk
Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
5 + 1 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.