Actueel

Geplaatst op 27 december 2019

Per 24 december jl. hebben wij de statutaire naam van ons kantoor gewijzigd in: VPVA notarissen B.V.

De handelsnamen Van Putten Van Apeldoorn notarissen, VPVA notarissen en natuurlijk Notaris.com blijven onveranderd en dus vertrouwd!

Op deze manier zijn voor alle partijen beter vind- en zichtbaar, in… Lees meer

Geplaatst op 06 december 2019

Goed nieuws voor verenigingen van eigenaren (VvE). Beschikt de VvE over zonnepanelen en wordt de stroom terug geleverd aan de energieleverancier? Goed nieuws! De VvE hoeft vanaf januari 2020 geen btw-aangifte meer te doen.

Dat komt door de vernieuwde kleine ondernemingsregeling. De nieuwe kleine ondernemingsregeling (KOR) gaat per 1… Lees meer

Geplaatst op 06 december 2019

Sommige kleine banken staan vertegenwoordiging van hun klanten op basis van een levenstestament niet toe. Als u een levenstestament wilt maken, adviseren wij u de voorwaarden van uw bank te controleren. U zult wellicht moeten overstappen naar een andere bank die vertegenwoordiging in het kader van een levenstestament wel toestaat.

Lees meer

Geplaatst op 18 oktober 2019

Per 1 januari 2020 moeten eenmanszaken het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id) gebruiken dat ze in het najaar van 2019 van de Belastingdienst hebben ontvangen.

In dit nieuwe btw-id is ter bescherming van de privacy niet meer het Burgerservicenummer verwerkt. Het gevolg is dat met ingang van 1 januari 2020 het nieuwe btw-id op alle… Lees meer

Geplaatst op 17 oktober 2019

De Minister voor Rechtsbescherming heeft per brief van september 2019 aan de Tweede Kamer aangekondigd in de loop van 2020 een voorontwerp van een wetsvoorstel ter consultatie aan te bieden inzake turboliquidatie van rechtspersonen.

Van de mogelijkheid tot turboliquidatie wordt misbruik gemaakt. Een rechtspersoon wordt leeggehaald en… Lees meer

Geplaatst op 27 september 2019

Op initiatief van Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Helma Lodders (VVD) is vorige week een wetsvoorstel over het kindgebonden budget gewijzigd. Aanspraken op nabetalingen van het kindgebonden budget over de jaren 2013 tot en met 2017 zijn hierdoor vrijgesteld van erfbelasting.

Mensen die kinderbijslag ontvangen kunnen soms ook… Lees meer

Geplaatst op 09 september 2019

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen op emotioneel vlak, maar ook op fiscaal gebied. Bij de belastingzaken na de scheiding gaat het vaak mis. Daarom is de Belastingdienst een campagne begonnen om daar aandacht voor te vragen.

Wie eerder met zijn of haar partner samen belastingzaken regelde, moet na de scheiding… Lees meer

Geplaatst op 30 augustus 2019

Het onderscheid tussen ‘ongehuwd’ en ‘gescheiden’ blijft bestaan, antwoordt Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming op Kamervragen van Vera Bergkamp (D66).

Het onderscheid voorkomt onduidelijkheid over de burgerlijke staat van iemand. Door een huwelijk ontstaan rechten en plichten, die ook na een scheiding gevolgen kunnen… Lees meer

Geplaatst op 20 augustus 2019

Bijna de helft van de cliënten die voor een levenstestament naar de notaris gaan, regelt daarin alleen financiële kwesties. In 46 procent van de gevallen gaat het om een combinatie van financiële, persoonlijke en medische zaken. Dat blijkt uit onderzoek onder notarissen door de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en het Nederlands Studiecentrum… Lees meer

Geplaatst op 16 augustus 2019

Vanaf 1 augustus 2021 moet het mogelijk zijn online een bv op te richten. Dit blijkt uit de Europese Richtlijn digitalisering oprichting en inschrijving van kapitaalvennootschappen. Die is op 11 juli geplaatst in het Publicatieblad van de Europese Unie.

De digitale oprichting van een bv gaat mogelijk via een digitale notariële akte.… Lees meer