Actueel

Geplaatst op 09 maart 2023

De staatssecretaris van Financiën heeft op 2 maart jl. een geactualiseerd besluit gepubliceerd over de overdrachtsbelasting, startersvrijstelling en het 2%-tarief. In dit besluit zijn nieuwe goedkeuringen opgenomen over de toepassing van de startersvrijstelling en het tarief van 2% die gelden bij de verkrijging van woningen indien aan… Lees meer

Geplaatst op 13 februari 2023

Op 7 december 2022 is een wetsvoorstel in consultatie gegaan dat het mogelijk moet maken een algemene vergadering van leden of aandeelhouders deels of volledig digitaal te houden. Wat houdt dit wetsvoorstel in? En wat is er op dit moment eigenlijk in de wet geregeld over digitaal vergaderen? In dit artikel gaan wij in op deze vragen.

Lees meer

Geplaatst op 06 februari 2023

Een vereniging, stichting of B.V. kan op verschillende manieren opgeheven worden. Bijvoorbeeld door een beschikking van de Kamer van Koophandel of de rechtbank, of door faillietverklaring. Dat noemen we ontbinding of liquidatie. U kunt ook zelf uw vereniging, stichting of B.V. opheffen. Er kunnen vervolgens twee procedures gevolgd worden, de ‘… Lees meer

Geplaatst op 01 januari 2023

Onze notarissen en collega's wensen u een goed en gezond 2023!

In verband met een gezamenlijk ontbijt om het nieuwe jaar te beginnen, zijn onze kantoren maandag 2 januari vanaf 10.00 uur geopend.

Geplaatst op 23 december 2022

Fijne feestdagen en een gezond 2023

Geplaatst op 22 december 2022

Woensdag 21 december jl. is Kristel Jansen beëdigd als notaris te Ede in de rechtbank te Arnhem.

Kristel neemt het protocol van Derk Bahlman over, die sinds begin dit jaar notaris te Barneveld/Voorthuizen is geworden. Kristel is daarmee de zevende notaris van ons kantoor. 

Kristel begon haar loopbaan als werkstudent bij ons… Lees meer

Geplaatst op 08 november 2022

Het algemene tarief voor de overdrachtsbelasting  zal per 1 januari 2023 worden verhoogd van 8% naar 10,4%. De verkrijging van een woning door een koper die deze als hoofdverblijf gaat bewonen blijft belast met het verlaagde tarief van 2% tenzij de startersvrijstelling van toepassing is.

Het tekenen van de akte van levering van het… Lees meer

Geplaatst op 21 oktober 2022

Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement vorige week donderdag 13 oktober 2022. Het centrale thema die dag was het verankeren van de continuïteit van ondernemingen. En wie konden we anders vragen als gastspreker om dit evenement te openen.

Lees meer

Geplaatst op 26 september 2022

Toezicht op ANBI’s en het rapport “Toezicht op Algemeen Nut”
Naar aanleiding van Kamervragen over onder meer de wijze van toezicht op Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) heeft de voormalige staatssecretaris van Financiën het rapport “Toezicht op Algemeen Nut” door de Commissie algemeen nut beogende instellingen op… Lees meer

Geplaatst op 09 september 2022

In verband met ons kantooruitje zijn al onze kantoren op vrijdag 9 september vanaf 12.15 uur gesloten.

Maandag 12 september zijn we weer te bereiken.
Lees meer