Actueel

Geplaatst op 24 november 2020

Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR); wetsvoorstel aangenomen door Eerste Kamer. Wat houdt deze wet in, en wat voor gevolgen heeft dat voor uw vereniging of stichting?

Sinds 1 januari 2013 geldt de Wet bestuur en toezicht voor N.V.’s en B.V.’s. Met deze wet werd (o.a.) de mogelijkheid vastgelegd om een… Lees meer

Geplaatst op 27 oktober 2020

De overdrachtsbelasting gaat naar verwachting met ingang van 1 januari 2021 ingrijpend veranderen.

Op basis van het huidige wetsvoorstel hebben Alexander Tierolff (notaris) en Ralf van Remmen (kandidaat-notaris) de wijzigingen (inclusief een aantal voorbeelden uit de praktijk) in een webinar uitgelegd. Dit webinar is via onderstaande… Lees meer

Geplaatst op 23 oktober 2020

Op 27 september 2020 is het UBO-register in werking getreden.

WIE IS DE UBO VAN UW ORGANISATIE?

De afkorting UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. Dat betekent in het Nederlands: uiteindelijk belanghebbende. Kort gezegd is een UBO iedere natuurlijke persoon die:

  1. een economisch belang van meer… Lees meer
Geplaatst op 20 oktober 2020

We kunnen terugkijken op een mooie avond waarbij we hebben genoten van de dingen die gelukkig wel konden plaatsvinden.

Een impressie van de avond kunt u bekijken op de volgende pagina.

Geplaatst op 05 oktober 2020

Op 4 oktober 2000 werd Sjirk Bijma beëdigd als notaris. Dit feit was aanleiding om hem vanochtend vroeg op kantoor Wageningen te overvallen met wat lekkers.

Geplaatst op 02 oktober 2020

Het kabinet heeft de bepaling uit de Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid voor het (tijdelijk) passeren van een testament of hypotheekakte op afstand verlengd tot 1 december 2020.

Tevens is het voornemen geuit om ten minste twee maanden van tevoren aan te kondigen wanneer de tijdelijke voorzieningen definitief zullen… Lees meer

Geplaatst op 21 september 2020

Op 27 september treedt het UBO-register in werking. Vanaf die datum moeten bijna alle ondernemingen hun uiteindelijk belanghebbenden registreren in dat register. Valt uw onderneming daar ook onder? En zo ja, wat betekent dat dan voor u en uw onderneming? Hieronder gaan we in op de belangrijkste vragen over het UBO-register.

Wat… Lees meer

Geplaatst op 04 september 2020

Het kabinet heeft voorgesteld de bepaling uit de Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid voor het (tijdelijk) passeren van een testament of hypotheekakte op afstand te verlengen tot 1 oktober 2020.

Deze wet bevat onder meer de mogelijkheid om onder zeer bijzondere omstandigheden een testament en een hypotheekvolmacht "op… Lees meer

Geplaatst op 03 september 2020

Afgelopen week hebben we op gepaste wijze en corona proof afscheid genomen van mr. Derk Hoek als kandidaat notaris van ons kantoor.

De laatste akte werd naderhand feestelijk afgesloten met een lekker taartje.
Gelukkig kunnen we de komende tijd af en toe nog een beroep doen op Derk als notarieel adviseur.

Geplaatst op 19 augustus 2020

Op 18 augustus 2020 is Monique Richters-Lammers door de rechtbank benoemd tot toegevoegd notaris. 

Wij wensen Monique heel veel succes in haar nieuwe rol.