Actueel

Geplaatst op 26 juni 2020

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel dat zorgt voor de komst van het UBO-register. Oorspronkelijk zou dit register op 10 januari 2020 in werking treden, maar deze datum werd niet gehaald. De inwerkingtreding van het UBO-register staat nu gepland op 27 september 2020.

Op grond van de vierde en vijfde anti-… Lees meer

Geplaatst op 19 juni 2020

Een energielabel aanvragen vóór 1 januari is voor huiseigenaren nog een stuk voordeliger. Het keurmerk kan nu nog online worden aangevraagd en dat kost ongeveer € 7,50. Na 1 januari 2021 zal er na de aanvraag een controleur komen kijken en daardoor kan de prijs oplopen tot zo’n € 200,00.

Bij de verkoop of verhuur van een huis is een… Lees meer

Geplaatst op 05 mei 2020

Op dinsdag 5 mei zijn onze kantoren gesloten. Bevrijdingsdag zal anders zijn dan andere jaren. Dit geldt zeker voor onze Wageningse vestiging die vlakbij Hotel de Wereld is gevestigd, waar 75 jaar geleden de capitulatie werd getekend. Niettemin wensen wij u een mooie dag in vrijheid en goede gezondheid toe. 

Op woensdag 6 mei staan… Lees meer

Geplaatst op 01 mei 2020

In september 2018 heeft het kabinet het wetsvoorstel “Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap” aangekondigd dat met ingang van het jaar 2022 in werking zou treden. Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk schulden hoger dan € 500.000 (exclusief eigen woningschulden) van de directeur-grootaandeelhouder (DGA) aan de eigen vennootschap te… Lees meer

Geplaatst op 24 april 2020

Koningsdag maandag 27 april zijn onze kantoren gesloten.
Alle medewerkers van VPVA notarissen wensen u ondanks alle beperkingen een gezellig en fijne Koningsdag en blijf gezond!

Geplaatst op 23 april 2020

Als iemand een in Nederland gelegen onroerende zaak (bijvoorbeeld een woning) verkrijgt, betaalt hij daarover in principe overdrachtsbelasting. Er geldt echter een aantal uitzonderingen. Zo is in artikel 13 van de Wet op belastingen van rechtsverkeer (WBR) bepaald dat in geval de verkrijging van de onroerende zaak plaatsvindt binnen zes maanden… Lees meer

Geplaatst op 22 april 2020

Het komt regelmatig voor dat een ondernemer besluit zijn eenmanszaak, maatschap of vennootschap onder firma (VOF) om te zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV). Als dat niet goed blijkt te bevallen, kan men ook weer terugkeren uit de BV.

Als eenmaal sprake is van een BV, kan er op verschillende manieren… Lees meer

Geplaatst op 21 april 2020

De officiële beëdiging van Roel Haaksema tot waarnemend kandidaat-notaris heeft vandaag bij ons op kantoor plaatsgevonden.
Op geheel gepaste coronavrije wijze via Skype in contact met de Rechtbank Arnhem waarbij Roel samen met nog 5 andere kandidaat notarissen beëdigd werd.
Na afloop toch met een feestelijk tintje met de… Lees meer

Geplaatst op 17 april 2020

De beoordeling of u als ondernemer in aanmerking komt voor een tegemoetkoming op basis van de TOGS-regeling wordt primair gebaseerd op de SBI-code van uw hoofdactiviteit. Als peildatum wordt 15 maart 2020 gehanteerd. 

Het kan zijn dat u van mening bent dat de SBI-… Lees meer

Geplaatst op 16 april 2020

Volgens de KNB is het aantal testamenten dat bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) wordt geregistreerd, in maart met ruim 10 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2019. Dat blijkt uit de inschrijvingen in het Centraal Testamentenregister (CTR). Dit jaar waren dat er ongeveer 28.000 en in 2019 bijna 25.500.… Lees meer