Actueel Zakelijk

Geplaatst op 16 maart 2020

VPVA notarissen volgt de richtlijnen van het RIVM in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19).

Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid, heeft VPVA notarissen vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande besprekingen en ondertekenafspraken, bezoekers aan kantoor en voor medewerkers. Dit is hieronder… Lees meer

Geplaatst op 26 maart 2020

Onze Algemene Voorwaarden zijn aangepast. Het feit dat de eerste bank vanaf 1 april 2020 een negatieve rente van 0,5% gaat doorberekenen op het saldo van onze derdengeldenrekening heeft deze aanpassing noodzakelijk gemaakt. De overige banken volgen op korte termijn.

Voor een… Lees meer

Geplaatst op 13 maart 2020

Helaas moeten wij u berichten dat het Theatercollege in de Reehorst wegens het Coronavirus zal worden verplaatst. De nieuwe datum zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Alle mensen die zich hebben ingeschreven krijgen persoonlijk bericht. Alle tickets blijven geldig.

Geplaatst op 06 december 2019

Goed nieuws voor verenigingen van eigenaren (VvE). Beschikt de VvE over zonnepanelen en wordt de stroom terug geleverd aan de energieleverancier? Goed nieuws! De VvE hoeft vanaf januari 2020 geen btw-aangifte meer te doen.

Dat komt door de vernieuwde kleine ondernemingsregeling. De nieuwe kleine ondernemingsregeling (KOR) gaat per 1… Lees meer

Geplaatst op 18 oktober 2019

Per 1 januari 2020 moeten eenmanszaken het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id) gebruiken dat ze in het najaar van 2019 van de Belastingdienst hebben ontvangen.

In dit nieuwe btw-id is ter bescherming van de privacy niet meer het Burgerservicenummer verwerkt. Het gevolg is dat met ingang van 1 januari 2020 het nieuwe btw-id op alle… Lees meer

Geplaatst op 17 oktober 2019

De Minister voor Rechtsbescherming heeft per brief van september 2019 aan de Tweede Kamer aangekondigd in de loop van 2020 een voorontwerp van een wetsvoorstel ter consultatie aan te bieden inzake turboliquidatie van rechtspersonen.

Van de mogelijkheid tot turboliquidatie wordt misbruik gemaakt. Een rechtspersoon wordt leeggehaald en… Lees meer

Geplaatst op 16 augustus 2019

Vanaf 1 augustus 2021 moet het mogelijk zijn online een bv op te richten. Dit blijkt uit de Europese Richtlijn digitalisering oprichting en inschrijving van kapitaalvennootschappen. Die is op 11 juli geplaatst in het Publicatieblad van de Europese Unie.

De digitale oprichting van een bv gaat mogelijk via een digitale notariële akte.… Lees meer

Geplaatst op 15 augustus 2019

Er is een nieuwe beleidsregel vastgesteld waarin wordt bepaald, dat een leveringsakte voor een woning waarvan geen energielabel beschikbaar is mag worden gepasseerd. Wel hebben wij dan de verplichting u erop te wijzen dat u het risico loopt een boete opgelegd te krijgen. Dit geldt zowel voor particulieren als rechtspersonen.

Bij een… Lees meer

Geplaatst op 07 augustus 2019

Het notariaat heeft vorig jaar 65 procent meer ongebruikelijke transacties gemeld dan in 2017. Het aantal meldingen door notarissen steeg van 486 naar 800. Dit blijkt uit het jaaroverzicht 2018 van de FIU-Nederland.

Vorig jaar zijn 170 door notarissen gemelde ongebruikelijke transacties verdacht verklaard. In 2017 waren dat er 100.… Lees meer

Geplaatst op 07 augustus 2019

De KNB verhoogt vanaf 1 augustus de bijdragen voor de recherches in de BRP en het VIS met 0,90 euro respectievelijk 1,00 euro per inzage (beide exclusief btw). Deze toeslagen zijn bestemd voor de bekostiging van de ondersteuning van de poortwachtersrol van de notaris. Hieronder valt onder meer het verplichte gebruik van een zogenoemde WID-… Lees meer