Bedrijfsopvolging

VPVA heeft jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsopvolging en geeft u graag deskundig en persoonlijk advies over dit onderwerp. Ongeveer 70% van de Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven.

Hierdoor zijn familiebedrijven belangrijk voor onze economie. Hoewel ook familiebedrijven een winststreven hebben, zijn zij vooral gericht op de lange termijn. Het familiebedrijf wordt vaak beschouwd als een vermogensbestanddeel waarvan meerdere generaties mogen genieten. Het biedt aan de huidige generatie werkgelegenheid, is voor de oude generatie het pensioen en geeft de nieuwe generatie opleidings- en stagemogelijkheden. Voor veel familiebedrijven geldt dat het familievermogen in het bedrijf zit.

De overdracht van het familiebedrijf is zonder twijfel een complex gebeuren. Aandacht moet niet alleen geschonken worden aan de financiële, juridische en fiscale kwesties, maar minstens even belangrijk zijn het bewaren van de goede familieverhoudingen. Zo zal men bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie oog moeten hebben voor de rollen die de verschillende familieleden hebben: aandeelhouder, werknemer, directeur, verhuurder van bijvoorbeeld het bedrijfspand en ga zo maar door.

Omdat de wetgever het belang van familiebedrijven heeft onderkend, zijn er in verschillende fiscale wetten maatregelen getroffen om de overdracht van de (familie)onderneming fiscaal zo rimpelloos mogelijk te laten verlopen. Dit pakket van voordelen wordt ook aangeduid als bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). VPVA is de huisnotaris van veel familiebedrijven in de regio.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 14 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.