Schepen

Een scheepsnotaris midden op de Veluwe?

Jazeker, VPVA notarissen is specialist op het gebied van schepentransacties. Of het nu gaat om uw particuliere zeiljacht of motorboot of als het gaat om een internationale transactie van een groot passagiersschip: bij VPVA notarissen bent u op het juiste adres.

VPVA notarissen kan u behulpzaam zijn bij alle mogelijke vormen van rechtshandelingen waarbij een schip betrokken is (zowel voor particulieren en bedrijven):

  • de teboekstelling van een schip
  • opmaken koopovereenkomsten
  • de eigendomsoverdracht van schepen;
  • het vestigen van een hypotheekrecht.

Een schepentransactie vergt specifieke kennis en die is bij VPVA voorhanden. Is uw schip bestemd voor de Binnenvaart of voor Zeevaart of voor de Visserij. Elke verschillende branche kent zijn eigen (wettelijke- en kadastrale) regels en niet elke notaris is hiermee bekend. VPVA notarissen kan u volledig van dienst zijn bij hetgeen door u wordt gewenst.

Het komt voor dat een teboekgesteld schip wordt verkocht door de eigenaar van het schip, terwijl deze persoon helemaal niet bij het kadaster staat geregistreerd als eigenaar. Het schip is wellicht al één of meerdere keren van eigenaar verwisseld zonder dat er een notaris bij betrokken is geweest. VPVA zorgt ervoor dat het schip uiteindelijk op uw naam wordt gesteld zodat de juiste eigenaar ook bij het kadaster staat geregistreerd.

Indien een schip vanuit het buitenland wordt gekocht door een Nederlandse onderneming of omgekeerd dienen er veel formaliteiten te worden verricht. Bij internationale transacties corresponderen wij in de door u gewenste taal.

Indien u meer informatie wenst over aankoop, verkoop, financiering of teboekstelling of overige zaken die uw schip betreffen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor. U kunt ook een e-mail met uw vraag sturen aan schepen@vpvanotarissen.nl

Onze specialisten

Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 13 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.