Huwelijk

U gaat trouwen! Er is dan veel te regelen. Ook bij de notaris. De wet verbindt namelijk veel gevolgen aan een huwelijk. U kunt de gevolgen ook zelf regelen in huwelijkse voorwaarden of een testament.

In 2018 is de wet veranderd. Zonder huwelijkse voorwaarden trouwt u in een beperkte gemeenschap van goederen. Wat u al had voor het huwelijk en erfenissen en schenkingen blijven apart. De rest wordt van samen. Meer lezen over de nieuwe wet?

Daarnaast verandert er ook veel op andere onderwerpen. Denk aan pensioen, alimentatie en overlijden. Precies weten hoe het zit? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Wat regelt u in huwelijkse voorwaarden?

Huwelijksvoorwaarden hebben veel voordelen. U kunt bijvoorbeeld de volgende zaken regelen:

  • Zakelijk en privé scheiden
  • Eigen geld in de woning privé houden
  • Niet opdraaien voor de schuld van de ander
  • Bezittingen privé houden of juist van samen maken
  • Estate-planning
  • Duidelijkheid in een internationaal huwelijk

Tip: Heeft u eigen geld in de woning zitten of bent u eigenaar van een woning in een andere verhouding dan 50/50? En gaat u trouwen? Neem contact op! Een huwelijk zonder huwelijksvoorwaarden kan ongewenste gevolgen hebben.

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Toegevoegd Notaris, Mediator
Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 14 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.