Europese verklaring van erfrecht

De Europese verklaring van erfrecht is een document voor u als erfgenaam of executeur. U kunt een Europese verklaring van erfrecht gebruiken in het buitenland. Bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot een buitenlandse bankrekening. Of om een vakantiewoning te verkopen.

Na een overlijden komt er vaak veel op u af. Daar komt nog bij dat u zaken moet regelen in het buitenland. Daar gelden vaak weer andere regels en procedures. Met een Europese verklaring van erfrecht kunt u bewijs leveren in het buitenland.

Waarom een Europese verklaring van erfrecht?

Een Europese verklaring van erfrecht geeft bewijs in het buitenland. Wie de erfgenamen zijn. En wie er namens hen mag handelen. Daarvoor doen wij veel onderzoek. En wij adviseren u over belangrijke onderwerpen. Denk daarbij aan:

  • Welk recht is er van toepassing op de erfenis?
  • Was er een testament in het buitenland?
  • Wat betekent het testament voor u?
  • Wie zijn de erfgenamen?
  • Is er een executeur of moeten er volmachten geregeld worden?
  • Hoe voorkomt u dat u schulden moet betalen?
  • Wat zijn uw rechten en verplichtingen?

Tip: bekijk ook onze pagina verklaring van erfrecht.

Tip: meer weten over de Europese erfrechtverordening?

Heeft u een Europese verklaring van erfrecht nodig? Wij regelen het voor u. Maak een afspraak met een van onze specialisten.

Onze specialisten

Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
3 + 0 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.