Nieuwbouwwoning aan-/verkoop

Het leveringstraject van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan bij de overdracht van een bestaande woning. De verkoper is vaak een projectontwikkelaar, die de woning 'vrij op naam' aan u verkoopt.

Vrij op naam betekent onder andere dat de projectontwikkelaar de overdrachtsbelasting en de kosten voor de notariële leveringsakte op zich neemt. Wij zijn bij diverse nieuwbouwprojecten de projectnotaris en regelen in die hoedanigheid alle overdrachten van het project.

Bij nieuwbouwprojecten duurt de tijd tussen de aankoop en de oplevering van de woning vaak lang. En de de oplevering kan (nog) niet alles goed zijn uitgevoerd of afgerond. In dat geval heeft u als koper het recht om 5% van de aanneemsom op onze kwaliteitsrekening te storten. Dit bedrag dient als zekerheid dat alle gebreken worden nagekomen. Hoe dit werkt en hoe u hier gebruik van kunt maken vindt u hier Opschortingsrecht bij nieuwbouw (een wettelijk recht voor elke koper).

Indien u voor de aankoop van een nieuwbouwwoning een geldlening bij de bank aangaat, kunnen wij u helpen met het opstellen van de hypotheekakte.

Wij nemen met u contact op zodra wij de koop-/aannemingsovereenkomst hebben ontvangen.

Onze specialisten

Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
6 + 6 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.