(Splitsing) Appartement

Wanneer u een woning wilt kopen in een appartementencomplex, geldt er meestal een bijzondere regeling voor de onderlinge eigendomsverhouding van de verschillende eigenaren in het gebouw. Het gebouw is namelijk gesplitst in appartementsrechten.

Als u een appartementsrecht koopt, verkrijgt u het exclusieve gebruiksrecht van de woning. Samen met de andere eigenaren binnen het gebouw mag u gebruik maken van de gemeenschappelijke gedeelten van het gebouw.

Vereniging van Eigenaars

Alle eigenaren van een appartementsrecht binnen het complex zijn lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). U bespreekt in de vergadering van deze vereniging de gezamenlijke belangen. Ook stelt de VvE de maandelijkse servicekosten vast waarmee gezamenlijke kosten worden betaald en een reservefonds wordt opgebouwd voor onderhoud aan het complex.

Appartementssplitsing

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van VvE- en Appartementsrecht. Ook kunnen wij u bijstaan als u een gebouw wilt splitsen in meerdere appartementsrechten. Hierin wordt bijvoorbeeld opgenomen welke gedeelten van het complex privé en gemeenschappelijk zijn, regels voor beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en de stemvereisten binnen de VvE.
Wij kunnen u helpen bij:

  • het opstellen van een akte van splitsing
  • het zorgdragen voor een benodigde splitsingstekening
  • het wijzigen en actualiseren van een verouderde splitsingsakte

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Kandidaat-notaris
Notarisklerk
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
14 + 0 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.