Levenstestament

Wie regelt alles als u dat zelf niet meer kunt? Als u niets vast legt, benoemt de kantonrechter iemand. In een levenstestament regelt u het zelf.

Momenteel ontvangen wij veel aanvragen van (kwetsbare) ouderen om een testament of levenstestament te maken dan wel wijzigingen hierin aan te brengen. Dit mede omdat zij voorbereid willen zijn op de eventuele gevolgen van het Coronavirus. Wij begrijpen deze wens heel goed en zullen deze aanvragen met voorrang behandelen. Wij vragen uw begrip voor het feit dat uw vragen en/of e-mails hierdoor misschien iets later beantwoord wordt of de behandeling van uw dossier iets langer duurt.

Een levenstestament is een uitgebreide volmacht. Daarin bepaalt u wie er namens u beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt of wilt. Bijvoorbeeld na een ongeluk, door ouderdom of dementie. U geeft zelf aan hoe u wilt dat er namens u gehandeld wordt. En dat geeft rust.

Wat regelt u in een levenstestament?

Er is veel mogelijk in een levenstestament. U kunt bijvoorbeeld de volgende zaken regelen:

  • Uw partner kan de woning verkopen als u dat niet meer kunt
  • Wie doet de financiën?
  • Wie praat er met de arts?
  • Wie houdt er toezicht?
  • Estate-planning

Tip: laat de notaris meteen naar uw testament kijken!

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Toegevoegd Notaris, Mediator
Kandidaat-notaris
Kandidaat-notaris
Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
3 + 13 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.