Samen Dementie Vriendelijk

Dementie speelt helaas een steeds grotere rol in onze samenleving en kent vele vormen. Het aantal mensen dat in Nederland met dementie te maken krijgt, zal tot 2040 naar verwachting verdubbelen, tot ruim 500.000. In ons werk is het onvermijdelijk dat wij hier ook steeds vaker mee te maken krijgen. 

Als notariskantoor is het van groot belang dat wij de wilsbekwaamheid van onze cliënten goed vast kunnen stellen. Daarnaast bieden wij graag een prettige service aan al onze klanten, dus ook aan klanten met dementie. 

Om deze redenen hebben onze medewerkers de training "Goed omgaan met Dementie" gevolgd. Deze training werd verzorgd door Samen Dementie Vriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland en het Ministerie van VWS. 
De training heeft onze medewerkers handvatten gegeven om de signalen van dementie te herkennen. Er werd geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Zo kunnen wij - als "dementievriendelijke organisatie" - beter omgaan met klanten met dementie en onze service hierop aanpassen.

Voor meer informatie, zie www.samendementievriendelijk.nl

Certificaat Samen Dementievriendelijk VPVA Notarissen