Energielabel aanvragen voor woning na 1 januari 2021 aanzienlijk duurder

Een energielabel aanvragen vóór 1 januari is voor huiseigenaren nog een stuk voordeliger. Het keurmerk kan nu nog online worden aangevraagd en dat kost ongeveer € 7,50. Na 1 januari 2021 zal er na de aanvraag een controleur komen kijken en daardoor kan de prijs oplopen tot zo’n € 200,00.

Bij de verkoop of verhuur van een huis is een energielabel verplicht. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. Op deze manier wil de overheid stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger zullen maken door bijvoorbeeld om te zorgen voor een betere isolatie en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen.
In 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel gekregen. Bij de verkoop van het huis dient dat voorlopig document te zijn omgezet in een definitief keurmerk. Dat kan nu dus nog eenvoudig en goedkoop online, maar dient na 1 januari 2021 te gebeuren met een controleur.

Een energielabel is tien jaar geldig. Wie nog geen plannen heeft om te verhuizen, hoeft nu dus geen actie te ondernemen.

Deel dit bericht