In Memoriam | mr. L.D. (Luc) van Regteren Altena

In Memoriam

mr. L.D. (Luc) van Regteren Altena

Op 25 februari is Luc overleden in Lunteren waar hij de laatste jaren met Marja woonde. Luc was ruim 17 jaar, van maart 1989 tot juni 2006, notaris in Ede en in meerdere opzichten een van de grondleggers van ons kantoor. 

Na een studie notarieel recht in Groningen heeft Luc onder meer een tijd gewerkt in Curaçao bij notariskantoor Smeets. Naar eigen zeggen heeft Luc daar niet alleen gewerkt, maar ook van het leven geproefd en mooie avonturen beleefd met notaris Smeets, waar hij met weemoed verhalen over kon vertellen. Het waren andere tijden, zou hij zelf zeggen.

Daarna werd Luc herenigd met zijn Groningse studiegenoot Gerrit van Putten die inmiddels notaris in Ede was geworden. Samen met Gerrit heeft hij een sterk en veelzijdig kantoor opgebouwd en zo de aan de basis gestaan van wat nu Van Putten Van Apeldoorn notarissen is. De verhalen van Gerrit en Luc uit die begintijd werden zo levendig verteld dat we soms denken dat we het zelf hebben meegemaakt.

Luc had een scherpe geest, een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en een prettig gevoel voor humor. Wij hebben warme herinneringen aan bijzondere momenten die we met hem mochten meemaken. Veel van zijn uitdrukkingen waren nog steeds rond op ons kantoor. Hij was een scherp observator en als geen ander wist hij ‘de angel’ uit een netelige situatie te halen. Net zo makkelijk kon hij bij een verhitte discussie tussen vennoten rustig de krant gaan lezen en op een gegeven moment droogjes met ietwat hautaine blik vragen of de heren ‘al klaar’ waren.

Na het overlijden van zijn boezemvriend Gerrit moest Luc zich schikken in een voor hem enigszins nieuwe rol op kantoor. Het was snel duidelijk dat hij zowel binnen kantoor als daarbuiten het gezag had om deze rol op zich te nemen. Als notaris en als mens was hij voor velen een voorbeeld en voor een enkeling een vaderfiguur.

In 2006 ging Luc met pensioen en heeft hij met Marja veel kunnen genieten in hun geliefde Altea. Hij kwam nog regelmatig op zijn oude kantoor waar hij veel respect genoot. Een aantal jaren geleden werd hij getroffen door ziekte en leek het na een operatie aanvankelijk redelijk goed te gaan. Toen de ziekte zich weer openbaarde heeft hij zich daarbij neergelegd. 

Met dankbaarheid denken we terug aan de mooie jaren van samenwerking en vriendschap.

Wij wensen Marja veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.
 

Deel dit bericht