mr. A.J.V. (Alexander) Tierolff

Sinds 1996 ben ik met veel plezier werkzaam bij Van Putten Van Apeldoorn notarissen, destijds nog Van Putten Van Regteren Altena. Als kandidaat-notaris heb ik mij al vrij snel gespecialiseerd in onroerend goedrecht en vennootschapsrecht. Dat heb ik doorgezet als notaris, welke functie ik sinds 2006 bekleed. In beide rechtsgebieden heb ik de postdoctorale specialisatieopleidingen van de Grotius academie met succes afgerond.

Binnen het onroerend goedrecht hebben de overdrachtsbelasting en omzetbelasting mijn bijzondere aandacht. Zodoende verricht ik veel advieswerkzaamheden over deze belastingen. Ook het goederenrecht heeft mijn interesse en adviseer ik bijvoorbeeld bij het juridisch opzetten van parken met zonnepanelen (opstalrechten) en het juridisch organiseren van leidingnetwerken.

Naast de dagelijkse werkzaamheden die ik als notaris verricht ben ik op dit moment lid van het Dagelijks Bestuur van Van Putten Van Apeldoorn notarissen en mag ik samenwerken met prettige en kundige collega’s. Notarissen in het land kunnen mij voor overleg bellen in mijn functie als vertrouwensnotaris van onze beroepsorganisatie (KNB). Verder ben ik mederedacteur van het Handboek Registergoederenrecht en geef ik regelmatig cursussen over onroerend goedrecht.

Voorheen heb ik jarenlang deel uitgemaakt van het bestuur van de Ring Arnhem, van de Ledenraad, van de Kamer van Toezicht over het Notariaat (Kamer voor het Notariaat) en van het bestuur van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).

Met mijn gezin ben ik veel op de hockeyvelden te vinden, waarbij ik ook zelf nog regelmatig een wedstrijd speel. Daarnaast ben ik interesse aan het ontwikkelen voor geschiedenis, waarbij het besef groeit van het feit dat naarmate je meer weet, je ook constateert dat er steeds meer lijkt te zijn wat je allemaal niet weet. Dit leidt weer tot nieuwe interesses.

Gegevens van Alexander

Telefoon
0318 - 685 685
FunctieNotaris
Vestiging
Ede

Neem contact op met mij

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
6 + 1 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.