Schenkingsvrijstelling voor eigen woning

Wanneer geldt de vrijstelling? 
De verruimde vrijstelling van € 102.010 geldt voor schenkingen die worden gebruikt voor de aankoop of verbouwing van een eigen woning. De schenking kan ook worden gebruikt voor de aflossing van een eigenwoningschuld of de aflossing van een restschuld na verkoop van een eigen woning. 

De verruimde vrijstelling geldt niet alleen voor ouders die aan kinderen schenken. Iedereen kan een schenking doen binnen deze vrijstelling. De ontvanger van de schenking moet alleen wel tussen de 18 jaar 40 jaar oud zijn.

Overgangsrecht
Heeft u in het verleden al een schenking aan een kind gedaan met gebruikmaking van een verhoogde vrijstelling? Dan heeft u te maken met overgangsrecht. 

De regels van het overgangsrecht houden kortweg gezegd in dat als u vóór 2017 al heeft geschonken met toepassing van een verhoogde vrijstelling, u geen gebruik kunt maken van de vrijstelling voor de eigen woning.

Advies nodig?
Wij kunnen u verder informeren en adviseren bij het doen van schenkingen. Neem contact op met Annemiek Kloppenburg-Smit. Haar telefoonnummer is 0318 – 685 633.

Nee, ik wil niet meer
Ja, ik wil
Twitter
Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi) - Governancecode Zorg | van Putten van Apeldoorn https://t.co/OREYUnYEkh
Vanaf vrijdag 6 juli openen wij een pop-up locatie in De Smeedplaats aan de Veenderweg in Bennekom.… https://t.co/5rWyhXNAry
Nieuwsbrief