Informatieavond nieuwe regels gemeenschap van goederen

Vanaf 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels als je gaat trouwen. Hieronder geven we een nadere toelichting op de nieuwe regels voor huwelijken. Meer weten? Kom dan op dinsdagavond 30 januari 2018 naar onze gratis informatieavond.

Beperking gemeenschap van goederen
De algehele gemeenschap van goederen wordt afgeschaft voor stellen die na 1 januari 2018 gaan trouwen. Op hoofdlijnen houden de nieuwe regels in dat alleen wat tijdens je huwelijk is opgebouwd, van jullie samen wordt. Bezittingen en schulden die je al voor je huwelijk hebt, blijven buiten de gemeenschap van goederen. Ook erfenissen en schenkingen blijven altijd van jezelf.

Huwelijkse voorwaarden
In het nieuws en andere media wordt wel eens gezegd dat het vanaf volgend jaar niet meer nodig is om huwelijkse voorwaarden te maken. De nieuwe wettelijke regels volstaan echter lang niet in alle situaties. Ook vanaf volgend jaar blijft het belangrijk om in bepaalde gevallen huwelijkse voorwaarden te maken.

Bijvoorbeeld als je samen een huis hebt gekocht en jullie niet hetzelfde bedrag aan spaargeld hebben ingebracht. Ook als je een onderneming hebt, blijft het belangrijk om huwelijkse voorwaarden te maken.

Informatieavond
Wil je meer weten over de nieuwe regels voor huwelijken? Dan kun je je aanmelden voor onze gratis informatieavond op dinsdagavond 30 januari 2018  van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar aanmelding@vpvanotarissen.nl. Geef even aan met hoeveel personen je komt.

Meer informatie
Wil je nu al meer informatie over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail aan hmeerveld@vpvanotarissen.nl of bel ons kantoor 0318 - 685 627.

Deel dit bericht
Nee, ik wil niet meer
Ja, ik wil
Twitter
Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi) - Governancecode Zorg | van Putten van Apeldoorn https://t.co/OREYUnYEkh
Vanaf vrijdag 6 juli openen wij een pop-up locatie in De Smeedplaats aan de Veenderweg in Bennekom.… https://t.co/5rWyhXNAry
Nieuwsbrief