Een tweede woning in het buitenland

Een vakantiewoning in Europa. Een eigen plekje in het buitenland. Maar wat gaat er met deze woning gebeuren als de eigenaar overlijdt?

Heeft u een tweede woning in België, Duitsland, Frankrijk of Spanje? Dan is het voor u en uw erfgenamen belangrijk om te weten hoe de vererving verloopt in het desbetreffende land. De wetgeving inzake erfbelasting en erfrecht van België, Frankrijk, Duitsland en Spanje verschillen van de Nederlandse wetgeving. Ook kan in het land het weer per regio verschillen hoe het erfrecht is geregeld. Zo kent Spanje 17 regio's met een eigen wet- en regelgeving, en ook in België kent drie verschillende regio's met andere tarieven voor erfbelasting.

Heeft u een tweede woning in België, Duitsland, Frankrijk of Spanje en wilt u meer informatie over de wetgeving inzake het erfrecht? Bekijk dan onze brochures over de civiele en fiscale aspecten van een tweede woning in een van deze landen.

Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen met specialist Hendrik-Jan Vos.

België:

- Civiele aspecten

- Fiscale aspecten

Duitsland:

- Civiele aspecten

- Fiscale aspecten

Frankrijk:

- Civiele aspecten

- Fiscale aspecten voor gehuwden

- Fiscale aspecten voor samenwoners

Spanje:

- Civiele aspecten

- Fiscale aspecten

Nee, ik wil niet meer
Ja, ik wil
Twitter
Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi) - Governancecode Zorg | van Putten van Apeldoorn https://t.co/OREYUnYEkh
Vanaf vrijdag 6 juli openen wij een pop-up locatie in De Smeedplaats aan de Veenderweg in Bennekom.… https://t.co/5rWyhXNAry
Nieuwsbrief